Dorn Therapie

De Dorn Methode is een bijzondere behandeltechniek waarmee op een relatief zachte manier beenlengte verschil , scheefstand in het bekken en wervelkolom wordt gecorrigeerd. Hierbij wordt zeer goed gekeken naar de oorzaak van de afwijking Een beenlengteverschil kan ontstaan door een val, verkeerd zitten, een ongeluk, verstappen of vertillen. Met de Dorn-methode corrigeer je het ‘langere’ been. . Door de dynamische maar zachte wijze van handelen is het corrigeren van een scheefstand van het been , wervel of het bekken een prettige ervaring in tegenstelling tot vele andere manuele behandelvormen.

Tijdens de Dorn behandeling begint men met het corrigeren van beenlengteverschil, daarna wordt het bekken weer recht gezet en scheefstand in de wervelkolom gecorrigeerd. Dit is het mobiliseren van de gewrichten. Na de behandeling zijn de pijnklachten veelal direct verminderd en is meer bewegingsvrijheid voelbaar in de behandelde gewrichten.
De Dorn-methode wordt afgesloten met een Breuss-massage. Dit is een zachte, ontspannende massage op de rugwervelkolom, die inwerkt op fysieke en psychische spanningen.